Valokuvaus on todella mukava ja suosittu harrastus, ja nykypäivänä laadukkaiden valokuvien ottaminen on mahdollista kaikille jatkuvasti kehittyvien kamerapuhelimien myötä. Parikymmentä vuotta sitten valokuvat otettiin filmikameralla, ja valokuvat kehitettiin alan liikkeissä. Digikamerat tulivat markkinoille 1990–luvun puolivälissä, jolloin kuvat tallentuivat muisitkortille ja olivat näin helposti siirrettävissä omalle tietokoneelle.

Ammattimaiseen valokuvaamiseen käytetään yleensä kuitenkin järjestelmäkameroita, joilla saadaan tarkempia ja yksityiskohtaisempia valokuvia. Järjestelmäkameroissa on enemmän säädettäviä ominaisuuksia kuin digikameroissa, jolloin kuvaankin saadaan enemmän yksityiskohtia esiin. Järkkäriin saadaan myös vaihdettua eri komponentteja sen mukaan, millaisia kuvia halutaan ottaa, missä olosuhteissa tai mistä kohteesta.

Kameran megapikselit vaikuttavat kuvan fyysiseen kokoon, ja esimerkiksi kännyköiden megapikselit vaihtelevat 2 megapikselistä aina jopa 40 megapikseliin asti. Kännyköillä saadaankin tänä päivänä todella laadukkaita kuvia varsinkin kotikäyttöön. 5 megapikselin kamerakännykällä pärjää vallan loistavasti, jos ei aio tulostaa kuvista isompia, esimerkiksi A4 –kokoisia kuvia. Tähän vaaditaan jo yli 9 megapikselin tarkkuus. Megapikseli ei kuitenkaan kerro kuvanlaadusta, vaan tähän vaikuttaa kameran resoluutio.

Kuvat kertovat elämästä

Muutama vuosikymmen sitten muistot omasta lapsuudesta ja nuoruudesta olivat vanhempien varassa, jos vanhemmilla ei ollut mahdollisuuksia ottaa valokuvia, videokuvaamisesta puhumattakaan, niin lapsuusmuistot jäivät oman muistin varaan. Nykypäivänä kaikilla on mahdollisuus kuvaamiseen, kiitos kehittyvän teknologian. Netti on pullollaan selfieitä ja luontokuvia, matti meikäläisetkin voivat ottaa ammattimaisia valokuvia omalla kännykällä.

Netin kautta voi luoda omia valokuva-albumeitakin sähköisessä muodossa, tai voi tilata albumin ihan fyysisenä tuotteena kotiin. Varsinkin vanhemmalle sukupolvelle kädessä selailtava valokuva-albumi on edelleen se ainoa oikea tapa katsella kuvia. Varsinkin mustavalkoisissa kehitetyissä filmikuvissa on sitä jotakin, aitoa vanhan ajan tunnelmaa, jota ei värikuvissa saada esiin. BGA valokuvausliike on oikea liike sinulle, jos haluat kuvasi kehystettynä pöydälle tai albumiin katseltaviksi.

Ne rakkaimmat ja parhaat valokuvat kannattaakin ehdottomasti teettää kuva-albumiksi ja kehyksiin, sillä tietokoneella olevat kuvat voivat kadota iäksi koneen rikkouduttua. Kuva-albumit ovat myös parhaimpia lahjoja esimerkiksi isovanhemmille omista lapsenlapsistaan, eikä varmasti kukaan voi kieltää, ettei vanhojen kuvien katselu omasta perhealbumista herättäisi tunteita ja muistoja mieleen.